PUPS se zalaže za socijalnu garantovanu penziju – Saopštenje svrljiškog odbora

U celosti vam prenosimo saopštenje za javnost PUPS – Solidarnost i pravda, Opštinski odbor Svrljig. 

Ilustracija, foto: Radio Bubamara Svrljig, svako preuzimanje je zabranjeno
Ilustracija, foto: Radio Bubamara Svrljig, svako preuzimanje je zabranjeno

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, opštinski odbor Svrljig.
Zahvaljujući dogovoru predsednika PUPS – Solidarnost i pravda Milana Krkobabića sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, 17 godina od osnivanja naše partije, ostvaruje se PUPS-ov osnovni vrednosni stav: PENZIJE PRATE PLATE!

To znači da će penzije učitelja, vojnika, lekara… rasti toliko – koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.
Da će penzije pratiti rast plata tvrde i u Ministarstvu finansija, na čijem je čelu ministar Siniša Mali. Posle najavljenog povećanja penzija od 9% (isplata od decembra), od 1. januara 2023. godine planira se indeksacija penzija rastom zarada. To znači da će penzije u potpunosti pratiti rast zarada u celoj privredi.

A to će penzionerima od 1. januara sledeće godine doneti usklađivanje – povećanje penzija za 12,1 %.

SOCIJALNE GARANTOVANE ,,PENZIJE” OD 100 EVRA ZA STARIJE OD 65 GODINA KOJI NEMAJU, NITI ĆE IMATI PENZIJU

PUPS – Solidarnost i pravda s razlogom očekuje da će uskoro zaživeti još jedan predlog Milana Krkobabića, predsednika Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnos i pravda, koji će bitno uticati na poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja starijih naših sugrađana. Reč je o tzv. socijalnoj garantovanoj ,,penziji” od najmanje 100 evra.

Imate 65 godina, nemate penziju, niti bilo kakve uslove da je uskoro steknete. Za vas PUPS – Solidarnost i pravda predlaže poseban vid socijalnog davanja od najmanje 100 evra mesečno! To bi bila, na državnom nivou, posebno izdvojena sredstva, nezavisno od PIO Fonda.

Čvrsto smo uvereni da će i ovaj PUPS-ov predlog uskoro zaživeti u Republici Srbiji i da će veliki broj građana Srbije, među kojima je najviše žena, dobiti garantovanu socijalnu ,,penziju”.

U potpisu saopštenja
Opštinski odbor Svrljig,
Predsednik Slaviša Matejić

#Pročitajte i