Radio Bubamara Svrljig

96,5MHz

Značajna godišnjica Radio Bubamare Svrljig!
30 godina rada i postojanja prve privatne radio stanice u jugoistočnoj Srbiji

Radio Bubamara Svrljig počela je sa zvaničnim radom 13. maja 1992. godine.

Bubamara je prvi radio u opštini Svrljig, a i u jugoistočnom delu Republike Srbije.  Danas, nakon dve decenije rada ova medijska kuća postala je savremena i moderna radio stanica. Bubamara više od dve decenije gost u mnogim domovima svojih uvaženih slušaoca u Svrljigu, Nišu, Beogradu a i širi van granica naše zemlje.

Program Radio Bubamare Svrljig emituje se 24 sata non-stop. Prateći potrebe naših slušaoca emitujemo: informativne, političke, edukativno – obrazovne, dečije, kulturne, sportske i emisije muzičkog sadržaja.

Za dosadašnji rad Bubamari je uručen veliki broja priznanja, a po sprovedenim anketama najslušaniji smo radio u jugoistočnoj Srbiji.

Raniji period obeležen je radom na frekvenciji UKT FM 93,5 MHz na području regiona južne i jugoistočne Srbije, a na zadnjem konkursu Republičke Radiodifuzne Agencije (REM) dobijena je frekvencija UKT FM 96,5 MHz. Trenutna zona servisa  je ok 90 % pokrivenosti naše opštine, a program se sluša u jugoistočnoj Srbiji kao i u čitavom svetu.

Od 2016. godine Radio Bubamara program emituje sa lokacije Svrljig-Plužina (nadmorska visina 580 metara) i svojim signalom pokriva oko 90 % teritoriju opštine Svrljig kao i dobar deo jugoistočne Srbije, u planu je emitovanje  programa u kablovskim sistemima u Srbiji i susednim državama.