Svrljig na 24. Međunarodnom sajmu turizma u Nišu

Zaposleni u Centru za turizam, kulturu i sport prof. dr Sreten Petrović Iče uzeli su učešće na 24. Međunarodnom sajmu turizma u Nišu, koji je održan u hali Čair u periodu od 30. marta do 1. aprila. 2023. godine.

Foto: visitnis.org, preuzeto sa sajta
Foto: visitnis.org, preuzeto sa sajta

Na najznačajnijoj manifestaciji jugoistočne Srbije koju je organizovala Turistička organizacija Niš, predstavljeni su turistički potencijali opštine Svrljig.

U petak, 31. marta, u okviru sajma opština Svrljig je imala svoju prezentaciju kroz folklor, nastupili su: KUD Prekonoga, Filip Savić na gajdama, a Violeta Jović je kazivala njene pesme na dijalektu…

Svi posetioci su tog dana mogli da probaju belmuž – jelo po kojem je Svrljig nadaleko prepoznatljiv i u čiju čast se organizuje najveća manifestacija na našoj teritoriji.

Okupljenima u hali Čair obratili su se i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i narodni poslanik Milija Miletić. 

Turistička organizacija Niš, pod pokroviteljstvom Grada Niša, organizuje 24. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA u periodu od 30. marta do 01. aprila 2023. godine u hali „Čair“.

Međunarodni sajam turizma u Nišu je mesto koje već dugi niz godina okuplja na jednom mestu sve aktere turističke privrede iz Niša, Srbije ali i iz celog regiona Balkana.

Ideja je da se objedini turistička ponuda balkanskih destinacija, sa potražnjom od strane evropskih i balkanskih turoperatora i da Niš, tako i tokom Međunarodnog sajma turizma, postane mesto koje će spajati Istok i Zapad.

#Pročitajte i