Drugi ‚‚Miholjdanski sabor zadrugarstva”

U holu Doma vojske u Nišu po drugi put organizovana je prodajna izložba proizvoda oko 60 zadruga južne Srbije.

Drugi Miholjdanski sabor zadrugara, foto: S. Kovačević
Drugi Miholjdanski sabor zadrugara, foto: S. Kovačević

Drugi ,,Miholjdanski sabor zadrugarstva” otvorio je ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, a prisutnima se obratio i predsednik Zadružnog saveza južne Srbije Mile Davidović.

Poljoprivrednici Srbije objedinjuju snage, ujedinjuju se, odbacuju nepoverenje, veruju sebi i lokalnoj samoupravi i veruju državi Srbiji, izjavio je danas Krkobabić.

Na otvaranju se obratio i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU Dragan Škorić, te predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović i predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov.

Vredno je reći da iz Programa podrške novoosnovanim i starim poljoprivrednim i zemljoradničkim zadrugama „500 zadruga u 500 sela“  od 2017. – zaključno sa 2019. biće dodeljeno ukupno 1,7 milijardi dinara iz Budžeta Republike Srbije za zadruge na teritoriji čitave Srbije, sa prioritetom na pet južnih upravnih okruga.

Ministar Krkobabić je ranije danas održao radni sastanak u Regionalnom centru Niš sa predsednicima svih opština pet južnih okruga i načelnicima tih upravnih okruga: Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog, Pčinjskog i Nišavskog.

Domaćin drugog ,,Miholjdanskog sabora zadrugarstva” je Zadružni savez južne Srbije.

Fotografije: Svetlana Kovačević, info: Redakcija, autor: M.M. / Domaćinska kuća

#Pročitajte i