Rukometaši RK ,,Svrljig“ poraženi od drugoplasiranog ,,Rtnja“

Svrljiški rukometaši RK ,,Progres” i pored veoma dobre igre i preokreta tokom celog meča, izgubili su od drugoplasirane ekipe ,,Rtanj” iz Boljevca rezultatom 28:23.

Ilustracija, preuzeto: pixabay.com
Ilustracija, preuzeto: pixabay.com

Utakmica 13. kola odigrana je u Boljevcu, a Svrljižani su pružili veoma dobar otpor odličnoj ekipi iz tog mesta koja se bori za ulazak u viši rang.

Naime, ukoliko ne bude bilo promena na tabeli i ,,Rtanj” ostane na drugoj poziticiji najverovatnije će obezbediti baraž za ulazak u viši rang, odnosno Super B ligu Srbije.

RK ,,Progres” odigrao je možda jednu od najboljih utakmica u sezoni, ali nisu uspeli da iskoriste izgledne šanse i preokrenu rezultat na utakmici.

Svrljiški rukometaši podsećaju da svoje utakmice kao domaćini igraju ili u Nišu ili u Knjaževcu zbog pravila da se Prva liga mora igrati u hali.

Narednu utakmicu RK ,,Progres” igra u subotu od 20.30 protiv ekipe Dubočica 54-2 iz Leskovca i kako kažu na toj utakmici očekuju pobedu i pozivaju zaljubljenike u rukomet koji imaju mogućnost da dođu u halu Mika Antić u Nišu i podrže rukometaše.

Iz kluba zahvaljuju Svrljiškom sportskom savezu i Opštini na donaciji novog kompleta dresova za igrače RK ,,Progres”.

Preuzeto sa sajta: Svrljiške novine

#Pročitajte i