Ministar Đerlek posetio Svrljig

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković potpisali su u sali SO Svrljig Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Petra Miloševića, za koju je opredeljeno četiri miliona dinara.

Đerlek i Marković obilaze ulicu, foto: Radio Bubamara
Đerlek i Marković obilaze ulicu, foto: Radio Bubamara

Za rekonstrukciju vodovodne mreže izdvojeno je 4.000.000 dinara, a sufinansiraće se iz sredstava budžeta Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj.

Ministar Edin Đerlek ističe da je u Svrljigu 70-tih godina rađena vodovodna mreža i da je dotrajala, da cevi pucaju i dolazi do curenja, korozije, pa je rekonstrukcija u ovoj ulici bila je više nego urgentna.

Građani ovog dela Svrljiga imaće normalno vodosnabdevanje, ali i vrtić ,,Poletarac“ koji se nalazi u neposrednoj blizini, rekao je Đerlek.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković izrazio je zahvalnost ministru Đerleku na pažnji koje posvećuje ovoj opštini i na odličnom primeru saradnje sa lokalnim samoupravama.   

Nakon potpisivanja u sali Skupštine opštine Svrljig ministar Đerlek i predsednik Marković obišli su ulicu Petra Miloševića i buduće mesto gradnje.

#Pročitajte i