Od 1. aprila kreće upis dece u PU ,,Poletarac“ Svrljig

U periodu od 1.4.2021.god. do 15.5.2021.god. svi zainteresovani roditelji moći će da podnesu zahtev za upis dece u PU “Poletarac“.

PU ‚‚Poletarac“, igraonica, foto: M. Miladinović
PU ‚‚Poletarac“, igraonica, foto: M. Miladinović

Zahtev se može podneti elektronskim putem preko portala www.euprava.gov.rs ili preuzimanjem preko sajta ustanove, odnosno neposredno preko pisarnice ustanove svakim radnim danom od 8 do 14 časova, u periodu od 1.4.2021. do 15.5.2021. godine.

U slučaju neposrednog preuzimanja, prilikom dolaska u ustanovu roditelj je u obavezi da pri ulasku u objekat nosi masku tako da prekriva usta i nos, dezinfikuje ruke na ulazu preparatom na bazi 70% alkohola i pređe preko postavljene dezobarijere za obuću.

Radi pohađanja pripremnog predškolskog programa, roditelji su u obavezi da upišu u ustanovu decu koja su rođena u periodu od 1.03.2015.god. do 28.02.2016.god.

U periodu od 1. aprila do 15. maja 2021.godine ustanova će vršiti i prijem zahteva za upis dece uzrasta od 12 meseci do 5,5 godina.

Ukoliko broj prijavljene dece bude veći od broja dece koji je propisan Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju prednost prilikom upisa imaće deca iz društveno osetljivih grupa, zatim deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata i deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici.

Spisak primljene dece, biće objavljen na oglasnoj tabli i na sajtu Ustanove nakon završetka konkursa, najkasnije do 15. juna 2021.godine.

U potpisu obaveštenja direktor PU ,,Poletarac“ Dejan Miletić.

 

#Pročitajte i