Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo – Podizanje svesti o bezbednosti dece u Svrljigu

Danas je u dvorištu Osnovne škole „Dobrila Stambolić“ u Svrljigu održana inspirativna prezentacija projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo.“ Ovaj projekat ima za cilj podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama među decom.

Foto: RBS
Foto: RBS

Prezentaciju su vodili policijski službenici iz Svrljiga i Niša, zajedno sa sektorom vatrogasno-spasilačke jedinice Svrljig. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa važnim aspektima bezbednosti, a posebno su bili oduševljeni posetom likova iz popularnog crtanog filma „Patrolne šape,“ koji su stigli u policijskom automobilu i provodili vreme sa najmlađima.

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, prisustvovao je ovom događaju i istakao blisku saradnju opštine sa direktorima škola. On je naglasio da će se Opština i dalje posvetiti pitanjima bezbednosti u školama i rešavanju drugih izazova sa kojima se škole suočavaju.

Cilj ove radionice je podizanje svesti među decom o štetnosti nasilnog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu. Deca su imala priliku da nauče kako da prepoznaju različite oblike nasilja i diskriminacije, kao i kako da pruže i traže pomoć, podršku i zaštitu. Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ predstavlja značajan korak ka stvaranju sigurnijeg okruženja za decu u Svrljigu.

#Pročitajte i