Novogodišnji intervju sa predsednikom opštine Svrljig Miroslavom Markovićem

Novogodišnji intervju sa predsednikom Opštine Svrljig Miroslavom Markovićem u studiju radio ,,Bubamare“ pripremljen je danas, a tom prilikom predsednik opštine Miroslav Marković govorio je o dosadašnjim aktivnostima i planovima za 2021. godinu.

Prvi čovek opštine Svrljig osvrnuo se na dosadašnji rad, od kako je postavljen na mesto predsednika Opštine. On je istakao za naš radio da ga je dočekala veoma važna bitka sa koronavirusom, što je povuklo mnoge druge probleme sa sobom, od finansijskih do kadrovskih.

Po stupanju na dužnost imao sam finansijskih problema u Opštinskoj upravi, zbog toga se i kasnilo sa pojedinim isplatama, odnosno subvencijama. Drago mi je da sam uspeo da stabilizujem finansijsko stanje, te da nas u 2021. godini očekuje mirnija voda, poručio je predsednik opštine Svrljig.

Predsednik Marković je izrazio nadanje da će u narednim danima iz Vlade stići pozitivan odgovor po pitanju rešavanja industrijske zone u Svrljigu, a samim tim i pokretanje privrede u Svrljigu.

Dve kompanije su zainteresovane za investiranje u Svrljig. Oni žele da grade fabrike iz temelja, a to je posao i veći benefit za naše Svrljižane, rekao je Marković.

Marković je poručio da će investitori od Opštine dobiti besplatno zemljište, a na njima je da podignu objekte i uposle što veći broj radnika.

Vodosnabdevanje u gradu, Drajincu i Niševcu

To mora da se reši već sledeće godine, planirano je iskopavanje bunara u Svrljigu , a u Drajincu se mora pristupiti mnogo ozbiljnije, što važi i za Niševac.

Marković je naglasio da će morati da se angažuje ozbiljna firma koja će dati smernice i reći da li postoji voda na lokacijama u Drajincu ili ne.

Mi ćemo svakako ponuditi drugo rešenje meštanima i Drajinca i Niševca, rekao je Marković, i dodao da će se detaljno ispitati situacija u Drajincu.

GRAD NEĆE VIŠE BITI U DRUGOM PLANU!

Možda je sam Svrljig do sada bio u drugom planu, ali to tako na dalje neće biti. Ukoliko govorimo o turizmu – moramo da sređujemo grad, da obratimo pažnju i na fasade, na trotoare, parkove, kante, kontejnere, da rešimo problem sa branom na Svrljiškom Timoku, da grad dobije svežinu, poručio je Marković.

On je dodatako temu i oko divljih deponija i rekao da je deponija iznad svrljiškog groblja očišćena i da će sledeće nedelje biti postavljene video kamere na toj lokaciji.

Znamo kakva je situacija i u selima, razmišljamo na koji način da prevaziđemo probleme sa smećem i tamo, rekao je Marković.

U selima gde ima kategorizovanog smeštaja biće organizovanog izvoženja smeća, to je jedna od novina u 2021. godini.

U 2021. godini prioriteti su zapošljavanje i vodosnabdevanje.

Rešićemo kanalizaciju u Rosulji, to ćemo rešiti bez odugovlačenja, rekao je Marković.

On je dotakao temu smene načelnika i smanjenja troškova OU Svrljig.

U 2021. godini izgradiće se i teren za tenis, a veća pažnja biće usmerena na sport.

#Pročitajte i