Održana prva manifestacija ,,Ubave su svrljiške sedenjke”

U subotu, 24. septembra, u 13h zvanično je otvorena prva manifestacija ,,Ubave su svrljiške sedenjke” u privatnoj organizaciji etno kuće ,,Mihajlović” u Đurincu.

Ubave su svrljiške sedenjke, foto: M.M.
Ubave su svrljiške sedenjke, foto: M.M.

Veliki broj izlagača okupio se u dvorištu ove etno kuće kako bi izložio svoje rukotvorine i druge ručne radove.

U manifestaciji učestvovali su kulturno-umetnička društva iz Svrljiga, drugih mesta Srbije, ali i iz Bugarske, kao i pojedinci koji su izvodili tačke na raznim muzičkim instrumentima.

Ulaz za sve posetioce bio je potpuno besplatan, kao i degustacija etno hrane i vina iz fontane ljubavi koju je od 24. septembra porodica Mihajlović pustila u pogon.

Organizacija ove manifestacije potekla je iz ideje domaćina etno kuće Zorana Mihajlovića, koji je došao na ideju da na bar jedan dan okupi sve goste koji su boravili,, koji borave i koji će boraviti u ovoj etno kući u Svrljigu, odnosno u Đurincu.

Sigurno najzanimljiviji detalj u dvorištu etno kuće je fontana ljubavi, taze sagrađena iz koje ko da izvire preukusno roze vino. Na vrhu fontane nalazi se bure, a sa strane uzidane flaše koje su u položaju kao da vam konobar sipa vino, pa je užitak još lepši i bolji.

Sve u svemu bez obzira iz koga ste kraja Srbije ili Evrope, nećete pogrešiti ukoliko posetite etno kuću ,,Mihajlović” hrana je vrhunska, piće svakako ide uz sve to, a boravak će vam biti više nego prijatan jer je sam objekat napravljen u podnožju planina i starog sela Đurinca.

Izvor: Svrljiške novine, foto: RBS

#Pročitajte i