Svrljig ulazi u modernu eru sportskih terena – Pomoćni fudbalski teren sa veštačkom travom i Mini pič teren u izgradnji

U sportska infrastruktura dobija značajno unapređenje. Trenutno su u toku radovi na izgradnji pomoćnog fudbalskog terena sa veštačkom travom, koji će biti u skladu sa najvišim evropskim standardima. Ova impresivna investicija finansira se iz sredstava Ministarstva sporta Republike Srbije i predstavlja ključni korak u razvoju sportske zajednice Svrljiga.

Mini pič teren, ilustracija, foto: pixabay.com
Mini pič teren, ilustracija, foto: pixabay.com

Pomoćni fudbalski teren sa veštačkom travom:

Novi pomoćni fudbalski teren biće opremljen veštačkom travom koja omogućava izvanredne uslove za igru tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove. Veštačka trava je postala standard u svetu fudbala zbog svoje izdržljivosti, konstantnog kvaliteta i niskog održavanja. Ovaj teren će omogućiti lokalnim fudbalskim klubovima i igračima da se razvijaju i treniraju na savremenom terenu, povećavajući kvalitet sportskih aktivnosti u Svrljigu.

Mini pič teren: Šta je to?

Pored izgradnje pomoćnog fudbalskog terena, u okviru sportskog kompleksa gradi se i mini pič teren. Mini pič tereni su manji tereni za fudbal, obično dimenzija 30×20 metara, koji se igraju sa manjim brojem igrača (često 5 na 5). Ovi tereni postaju sve popularniji širom sveta zbog svoje praktičnosti i dostupnosti. Evo nekoliko ključnih karakteristika mini pič terena:

  • Brza igra: Manji broj igrača na manjem terenu znači bržu i dinamičniju igru, što može poboljšati tehničke veštine igrača.
  • Druženje i rekreacija: Mini pič tereni su odlični za rekreativce i ljude koji uživaju u fudbalu iz zabave. Oni pružaju priliku za neformalne igre i druženje.
  • Razvoj mladih talenata: Mini pič tereni su odlično mesto za razvoj mladih fudbalskih talenata. Igra na manjem terenu može poboljšati kontrolu lopte, brzinu odlučivanja i taktičke veštine.
  • Prilika za razne sportove: Ovi tereni često se koriste i za druge sportove poput košarke, odbojke ili hokeja na travi.

S izgradnjom mini pič terena, Svrljig će dodatno obogatiti svoju sportsku ponudu, omogućavajući lokalnim zajednicama i sportistima da se uključe u raznolike sportske aktivnosti. Ovaj projekat obećava bolju sportsku budućnost za Svrljig i donosi radost i oduševljenje svim ljubiteljima sporta u ovom regionu.

#Pročitajte i