Predsednik opštine gost emisije ,,Razgovor s’ povodom“

U eimisiji ,,Razgovor s’ povodom“ u subotu, 22. aprila, koja se emitovala u 12 sati, a potom reprizirala u 19 časova, gostovao je predsednik opštine, Miroslav Marković.

 

Foto: M.M.
     Foto: M.M.

Bilo je reči o planovima za ovu godinu, aktuelnim radovima u 2023. godini, takođe i o                              izazovima sa kojima se ova opština suočava. 

Pošto se bliži 8. maj, dan Opštine Svrljig, Marković je povodom toga istakao: Do sada je bila praksa obeležiti svečanom sednicom SO Svrljig. Cilj nam je da podignemo na viši i transparentni nivo, jer nije samo dan odbornika, već i svih građana. Želimo da uvedemo niz aktivnosti pre samog dana. Da se nižu kulturne, sportske manifestacije. Kako bi uspostavili tradiciju… A o nagradama ne bih želeo unapred da pričam.

Na samom kraju, spomenuo je manifestacije koje će se održati u bliskoj budućmosti. Ovogodišnja Janijada održaće se sredinom avgusta. Izvođači će biti  Ljuba Lukić i Snežana Babić. Što se tiče Viidovdanskog turnira, on je broj jedan kada je u pitanju mali fudbal u celoj Srbiji. Radimo na tome da održimo i podignemo ga na viši nivo. Fon nagrada je neka motivacija i karta na koju uporno igramo. Za Belmužijadu smo napravili novitete. Sabor gajdaša izdvajamo da bude u četvrtak. Pobednici tog sabora učestvovaće na otvaranju Belmužijade. Prvo veče nastupaće u duetu Jelena Gerbec i Nenad Manojlović. Drugo veče sviraće Lexington bend. Ovaj festival zatvoriće Sladja Allegro. Ispoštovaćemo i domaće izvođače. Prošle godine, dok smo čekali Darka Lazića, imali smo lokalnog didžeja, koji je napravio atmosferu. Ne mogu baš sva iznenađenja da otkrijem, izjavio je Miroslav.

 

#Pročitajte i