Od 20. do 23. januara otkriveno 14.645 saobraćajnih prekršaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja otkrili ukupno 14.645 prekršaja na teritoriji Republike Srbije.

Saobraćajna policija
Saobraćajna policija

Tokom ove akcije, usmerene na otkrivanje prekoračenja dozvoljene brzine, vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenja sigurnosnog pojasa, od 20. do 23. januara, policija je iz saobraćaja isključila 630 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 147 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu, kao i 43 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe, 7.232 vozača sankcionisana su zbog prekoračenja dozvoljene brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.818 vozača, a zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona 603 učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote, navodi se u saopštenju.

#Pročitajte i