Uskoro deo dvorišta između PU ,,Poletarac“ i Srednje škole postaje parking

Opština Svrljig u toku narednih dana kreće u postupak izgradnje prvog javnog parkinga. 

Prostor koji će postati parking, foto: RBS
Prostor koji će postati parking, foto: RBS

Naime, radi se o parkingu koji će rasteretiti ulicu Gordane Todorović i biće namenjen roditeljima dece koja su korisnici usluga Predškolske ustanove ,,Poletarac“, navodi se na sajtu Opštine.

Tim povodom danas su predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, predstavnik Odeljenja za urbanizam Sreten Stevanović i direktor PU ,,Poletarac“ Dejan Miletić razgovarali o daljim koracima po pitanju izgradnje parkinga.

U planu je da se iz vrtića direktno izlazi na parking, jer će kroz dvorište vrtića biti izgrađena staza i kapija direktno do parkinga. Time će se smanjiti gužve koje se stvaraju u toku dana, a povećaće se bezbednost dece, što je prevashodni cilj izgradnje parkinga.

Planiramo sredimo zeleni pojas oko parkinga, postavićemo i rasvetu i dodatnu ogradu koja će fizički odvojiti parking od škole i vrtića. Cilj je da naša deca budu bezbedna i da saobraćaj rasteritemo u ovoj ulici. Takođe, pored roditelja koji će se parkirati dok čekaju svoju decu, parking će služiiti i zaposlenim radnicima u vrtiću da se bezbedno parkiraju i biće namenjen isključivo za te svrhe, rekao je Marković.

Parking, foto: RBS
Parking, foto: RBS

Direktor PU ,,Poletarac“ Dejan Miletić podržao je Markovićevu ideju i nagovestio je prolećna uređenja u dvorištu ove obrazovne ustanove.

Po rečima predsednika opštine Miroslava Markovića, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi bi mogli da počnu i u toku naredne nedelje.

Na kraju dogovoreno je da se u okviru rekonstrukcije ovog prostora postavi zaštitna ograda prema Srednjoj školi, da parking dobije dva ulaza, rasvetu, zeleni pojas i obeležena parking mesta.

Od JKSP ,,Svrljig“ opština će zatražiti da uredi podlogu i detaljno očisti prostor parkinga kako bi se što pre počelo sa obeležavanjem parking mesta, čulo se na današnjem sastanku.

Vredno je istaći da će se tokom večernjih časova parking zatvarati kako bi bio bezbedno mesto za sve koji žive u ovom delu grada.

Izvor: Opština Svrljig

#Pročitajte i