APEL PREDSEDNIKA OPŠTINE SVRLJIG

U poslednjih nekoliko meseci Opština Svrljig suočava se sa problemom podnošenja velikog broja tužbi za naknadu za zauzeto zemljište. 

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: Radio Bubamara
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: Radio Bubamara

Radi se o zemljištu površine po nekoliko kvadratnih metara koje se nalaze na lokalnim putevima prema svrljiškim selima. Navedeni putevi su izgrađeni pre višeo od 50-60 godina i tom prilikom je izvršeno zauzeće malog dela privatnih parcela, uz prethodnu saglasnost vlasnika. Niko od vlasnika u prethodnih 60 godina nije tražio bilo kakvu naknadu.

U prošlonedeljnoj presudi za dvadesetak kvadratnih metara, po ceni od 46 dinara po metru, lice koje nas je tužilo je dobilo oko 1.000 dinara nadoknade, a sudski troškovi tog postupka su izneli 60.000 dinara. Kao što se može videti ne postoji apsolutno nikakva opravdanost pokretanja takvog postupka jer je finansijska dobit minimalna, a šteta po Opštinu maksimalna, poručio je Marković.

Apelujem na sve građane opštine Svrljig da ne nasedaju na priče advokatskih kancelarija, da će davanjem punomoćja njima dobiti bilo kakvu finansijsku naknadu za to što će tužiti opštinu, rekao je Marković.

#Pročitajte i