Opština Svrljig posredovala uspešnom dogovoru JP ,,Srbijašume“ i MZ Crnoljevica!

Jutros je u kancelariji predsednika opštine Svrljig održan sastanak predstavnika ,,Srbijašume” i MZ Crnoljevica kako bi se dogovorili o uslovima izvoženja pale šumske građe usled vremenskih nepogoda.

Foto: Opština Svrljig, zvaničan sajt
Foto: Opština Svrljig, zvaničan sajt

Posredstvom opštine Svrljig konačno je postignut pozitivan dogovor i predstavnici sela odobrili su da se koristi seoski put za izoženje pale drvne građe.

Po rečima nadležnih iz JP ,,Srbijašume”, po najnovijim procenama, na Svrljiškim planinama palo je oko 50.000 kubnih metara šume.

,,Srbijašume” šumsku građu izvoziće seoskim putem, a nakon završetka poslova, sve tri stran (Opština, Srbijašume, Mesna zajednica) saglasile su se da potpišu sporazum kojim se JP ,,Srbijašume” i Opština obavezuju da dovedu put u prvobitno stanje i dodatno ga revitalizuju i asfaltiraju.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković poručio je da je pronađeno najbolje rešenje za selo i da će pored popravke puta selo dobiti i asfalt, te uređene kanale i nove propuste, gde god je to potrebno.

Sastanku su prisustvovali pored predsednik Miroslava Markovića i pomoćnik direktora ,,Srbijašume” Bratislav Dikić, predstavnik ,,Srbijašume” iz Svrljiga Milan Videnović i dva predstavnika MZ Crnoljevica.

#Pročitajte i