VANREDNO STANJE: Zabrana kretanja od 20 do 05 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija uvodi ne tako popularne mere koje će sačuvati zemlju i pravo na budućnost, a radi se o zabrani izlaska iz kuća i to licima od 65 godina, kao i svim ostalim licima posle 20 časova do 5 ujutru.

Foto: Наркологическая Клиника, Pixabay.com
Foto: Наркологическая Клиника, Pixabay.com

Jedino do čega nam je stalo da sačuvamo ljudske živote u našoj zemlji i da sačuvamo pravo na budućnost, rekao je Vučić.

ZABRANA IZLASKA LICIMA STARIJIM OD 65 GODINA

On je najavio da sutra u 10 časova u svim urbanim sredinama stupa na snagu apsolutna zabrana izlaska iz kuća svim licima starijim od 65 godina, dok će u seoskim sredinima licima starijim od 70 godina biti zabranjen izlazak, seoske sredine do 5000 stanovnika.

Žarišta zaraze su gradovi, za sada tri grada značajno su pogođena – Beograd, Kikinda i Niš, nešto manje je pogođen Čačak, poručio je Vučić.

Vučić je poručio da će Vlada organizovati lokalne samouprave svuda gde je moguće kako bi pokušali da dođu do svih domova, preko mladih ljudi do 25 godina, kako se to radilo u drugim zemljama koje su pogođene ovim virusom.

PENZIONERI ĆE PAZARITI NEDELjOM

Otovrićemo prodavnice za penzionere koji ne mogu da dobiju pomoć, otvorićemo i supermarkete za penzionere nedeljom od 4 do 7 kada nema nikog na ulici po posebnim pravilima uz obezbeđenu masku i dodatnu zaštitu i da time garantujemo da niko ne sme da ostane gladan i bez stvari koje su potrebne, poručio je Aleksandar Vučić.

ZABRANA KRETANjA SVIM LICIMA OD 20 ČASOVA DO 5 SATI UJUTRU!

Druga mera tiče se svih ostali od sutra od 20 do 5 svakoga dana uvodi se zabrana kretanja svim licima od 0 do bilokojeg starosnog doba, niko ne sme da bude na ulici sem nadležnih organa koji su na zadatku i koji su u trećoj smeni.

NEVEROVATAN PODATAK:

35.836 lica došlo je iz inostranstva za dan i po u Srbiju!
5954 policija je pronašla kod kuće
1653 nije pronađeno kod kuće

ODAKLE JE STIGLA KORONA
U NIŠ – PREKO LUGANA

U KIKINDU – PREKO MILANA

U BEOGRAD – PREKO MILANA

U ČAČAK – PREKO MILANA

Izbori 2020: IZBORI SE PREKIDAJU, NE TEKU NIKAKVE IZBORNE RADNjE!

#Pročitajte i