Ujedinjena seljačka stranka svečano obeležila 20 godina od osnivanja odbora u Svrljigu

Ujedinjena seljačka stranka jedna je od retkih i malobrojnih političkih stranaka čije je sedište, odnosno centrala, van glavnog grada Srbije. 

Ujedinjena seljačka stranka, foto: D.R.
Ujedinjena seljačka stranka, foto: D.R.

Ujedinjena seljačka stranka od 2002. godine bukvalno je preseljena u Svrljigu, a formirana je na sretenje 2000. godine.

Predsednik USS Milija Miletić istakao je danas da će ova politička stranka na predstojećim parlamentarnim izborima podržati listu Srpske napredne stranke pod nazivom ,,Zajedno možemo sve“, njihovog koalicionog partnera, te da će za predsednika podržati lidera SNS i aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Okupljenima se obratio i predsednik opštine Miroslav Marković, kao i potpredsednik USS Igor Stevanović, zamenik predsednika SO Knjaževac.

Obeležavanju 20 godina od osnivanja OO USS Svrljig prisustvovao je veliki broj članova – uglavnom odbornika koji su vršili tu, ali i druge funkcije u periodu od 2006-te do danas.

Vredno je pomenuti da USS ima više od 50 odbora širom Srbije i da aktivno učestvuje u vlasti.

UKRATKO O UJEDINJENOJ SELJAČKO STRANCI

Na Sretenje 15. februara 2000. godine u Beogradu je osnovana Ujedinjena seljačka stranka. Predstavnici tri male, seljačke stranke stopile su se u jednu, u duhu narodne izreke „Samo sloga seljaka spasava“.

Na osnivačkoj skupštini pokojni dr Dragoslav Avramović je pristao da bude doživotni počasni predsednik Ujedinjene seljačke stranke i na taj način podržao težnju seljaka da se okupe u jednoj, snažnoj – seljačkoj stranci.

Osnivačka skupština je prihvatila Statut a kasnije i Program sa kojim izlazi pred političku javnost Srbije, u prvom redu pred zemljoradnike – koje Ujedinjena seljačka stranka očekuje u svojim redovima.

Najviše uspeha ostvaruje opštinski odbor u Svrljigu, gde odmah po osnivanju 2000. godine postaje parlamentarna stranka.

Za predsednika opštinskog dbora USS tada je izabran Milija Miletić.

#Pročitajte i