Srpska napredna stranka predala listu za parlamentarne izbore

Srpska napredna stranka je u 15 časova RIK-u predala listu kandidata za poslanike za parlamentarne izbore raspisane za 3. april. To je prva lista koja je predata, čiji je nosilac predsednik SNS Aleksandar Vučić, a prva na listi je dr Danica Grujičić.

Foto: screenshot, Vučić, TV Prva
Foto: screenshot, Vučić, TV Prva

Listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ potpisima je podržalo više od 58.000 građana.

Listu su predali potpredsednica SNS Ana Brnabić, kao i kandidati za poslanike Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Marija Zdravković, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Nosilac liste je predsednik SNS Aleksandar Vučić, a prva na listi za republičke izbore je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić, koja je rekla da je prihvatila da bude na listi SNS-a zbog svega što je urađeno u poslednjih sedam godina, pre svega u zdravstvu i zato što želi da se taj trend nastavi.

Glumac Lazar Ristovski rekao je da je podržao tu listu kao slobodan i nezavistan čovek i da podržava Aleksandra Vučića i SNS u njihovoj težnji i kontinuitetu da naprave bolju, savremenu i sajajnu Srbiju.

Drugi na listi je matematičar Stojan Radenović, a treća genetičarka i direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović.

Radenović je naveo da je podržao SNS, jer, kako kaže, vidi očigledan rezultat i istakao da je pristojna Srbija potrebna svima, pa i političkim protivnicima.

Na listi SNS za republičke izbore su i profesor Žika Bujuklić, stonoteniserka Borislava Perić Branković, violinista Jovan Kolundžija, operska pevačica Nataša Tasić Knežević, glumac Lepomir Ivković, operska pevačica Jadranka Jovanović

Među kandidatima za 250 poslanika republičkog parlamenta, osim naprednjaka, su i predstavnici SDPS-a Rasima Ljajića, Pokret socijalista Aleksandar Vulina, Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Izvor: Tanjug, RTS

#Pročitajte i