MILETIĆ PORUČIO DA PRAVILNIK KOJI UGROŽAVA STOČARSTVO MORA DA SE MENJA

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je prisustvovao četvrtom skupu odgajivača ovaca autohtonih rasa održanom u Beloj Palanci.

Stočari sa Miletićem, foto: USS
Stočari sa Miletićem, foto: USS

Skupu je prisustvovalo tridesetak odgajivača iz Bele Palanke i Svrljiga koji zajedno imaju oko 1700 grla ovaca.

Glavna tema razgovora je bila promena Pravilnika kojim se reguliše isplata subvencija po grlu od strane Uprave za agrarna plaćanja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je nedavno donelo nekoliko uredbi koje stavljaju van snage dosadašnju i time dovodi stočare u još nepovoljniji položaj.

Prisutni stočari su izrazili nezadovoljstvo povodom donošenja ovih uredbi i istakli da bi ukidanje subvencija moglo dovesti do rasprodaje grla.

Narodni poslanik je saslušao probleme i predloge stočara kako da se isti prevaziđu i obećao da će upoznati ministarku poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa stanjem stočarstva na jugu Srbije.

– Trudiću se da podržim borbu za očuvanjem srpskog sela i stočarstva. U toku je potpisivanje peticije za stavljanje van snage Pravilnika kojim su ugroženi stočari, trenutno je više od 10.000 potpisnika – poručio je Miletić stočarima ističuči da razume probleme sa kojima se suočavaju.

Skupu su prisustvovali: Nevena Maksimović, Bogdan Cekić, Nemanja Lečić iz Instituta za stočarstvo i Jelica Petrović i Vladimir Nikolić iz Regionalne odgajivačke organizacije „Selekcija jug“ iz Niša.

Skup je održan u organizaciji osnovne odgajivačke organizacije „Agroservis tim“ iz Donjeg Matejevca.

#Pročitajte i