CRNOLJEVICA: Sajam zimnice na Međunarodni dan žena

Danas je u selu Crnoljevica kod Svrljiga održan peti ,,Sajam zimnice“ koji je propraćen postavkom zdrave hrane i tradicionalne nošnje, te drugih rukotvorina iz naše, ali i drugih opština učesnica. 

Milan Krkobabić, foto: M.P.
Milan Krkobabić, foto: M.P.

Sajam je otvorila zamenica predsednika SO Svrljig Tatjana Lazarević, a odmah potom obratila se Verica Lazić u ime predsednika Republike Srbije, koja je okupljenima ujedno prenela i njegove pozdrave.

Ovom događaju čiji je glavni inicijator narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić, prisustvovao je i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, ali i predstavnici opština Vlasotince, Knjaževac, Babušnica, Žitorađa, Dimitrovgrad i Kuršumlija sa kojima opština Svrljig usko sarađuje poslednjih godina.

Miletić je iskoristio priliku i svim ženama na selu čestitao Međunarodni dan žena, rekavši da će nastaviti da potencira probleme žena na selu, ali i poljoprivrednika  uopšte.

Okupljene u Crnoljevici u ime Opštine Svrljig pozdravio je Miroslav Marković.

Marković je rekao da će opština nastaviti da podržava dobre projekte i manifestacije, kao što je i ovaj sajam koji polako postaje tradicionalan.

#Pročitajte i