Poljoprivredno gazdinstvo iz Svrljiga dobilo dve zlatne medalje za rakiju

Dve zlatne medalje na Novosadskom sajmu osvojile su rakije Poljoprivrednog gazdinstva Vladana Blagojevića iz Svrljiga. 

Nagrade, foto: Privatna arhiva, Vladan Blagojević
Nagrade, foto: Privatna arhiva, Vladan Blagojević

Rakija je više nego dobro opečena od šljiva koje su rodile 2012. i 2014. godine, zasađene na Poljoprivrednom gazdinstvu Blagojevića iz Svrljiga, pa su na Novosadskom sajmu osvojile dva prva mesta i zlatne medalje kao najbolje u konkurenciji.

Ovo nije prvi put da se Poljoprivredno gazdinstvo Blagojević proslavi na nekom takmičenju kada je ovo piće u pitanju. Poljoprivredno gazdinstvo niže dobre rezultate sa još boljim proizvodima.

Vredno je pomenuti da Poljoprivredno gazdinstvo Blagojević ima oko 35 hektara pod voćem u selu Izvor kod Svrljiga i oko hektar u Plužini. Dominantna voćna vrsta koju uzgajaju Blagojevići je šljiva, oni su posadili oko 20.000 stabala šljive, ali ne izostaje ni višnja koju su posadili na velikom prostranstvu i imaju oko 10.000 stabala ovog voća.

Ove godine su na sajmu Poljoprivrede u Novom Sadu, na ocenjivanju koje vrše naši najeminentniji ocenjivači: prof. Dr. Ninoslav Nikićević, prof dr. Ivan Urošević, i dr. dobili dve zlatne medalje za Rakije od šljive stare 4 i 6 godina.

#Pročitajte i