30 godina sa vama i uz Vas - Vaša radio Bubamara Svrljig 96.5MHz

Poljoprivredno gazdinstvo iz Svrljiga dobilo dve zlatne medalje za rakiju

Dve zlatne medalje na Novosadskom sajmu osvojile su rakije Poljoprivrednog gazdinstva Vladana Blagojevića iz Svrljiga. 

Nagrade, foto: Privatna arhiva, Vladan Blagojević
Nagrade, foto: Privatna arhiva, Vladan Blagojević

Rakija je više nego dobro opečena od šljiva koje su rodile 2012. i 2014. godine, zasađene na Poljoprivrednom gazdinstvu Blagojevića iz Svrljiga, pa su na Novosadskom sajmu osvojile dva prva mesta i zlatne medalje kao najbolje u konkurenciji.

Ovo nije prvi put da se Poljoprivredno gazdinstvo Blagojević proslavi na nekom takmičenju kada je ovo piće u pitanju. Poljoprivredno gazdinstvo niže dobre rezultate sa još boljim proizvodima.

Vredno je pomenuti da Poljoprivredno gazdinstvo Blagojević ima oko 35 hektara pod voćem u selu Izvor kod Svrljiga i oko hektar u Plužini. Dominantna voćna vrsta koju uzgajaju Blagojevići je šljiva, oni su posadili oko 20.000 stabala šljive, ali ne izostaje ni višnja koju su posadili na velikom prostranstvu i imaju oko 10.000 stabala ovog voća.

Ove godine su na sajmu Poljoprivrede u Novom Sadu, na ocenjivanju koje vrše naši najeminentniji ocenjivači: prof. Dr. Ninoslav Nikićević, prof dr. Ivan Urošević, i dr. dobili dve zlatne medalje za Rakije od šljive stare 4 i 6 godina.

#Pročitajte i

#Pratite nas