Miletić: Bez razvoja jugoistoka, nema ni razvoja Srbije!

Narodni poslanik Milija Miletić podržao je Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog sporazuma o zajmu LD 2070 između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – studentsko stanovanje kojim je predviđen završetak izgradnje studentskog doma u Nišu.

Milija Miletić, foto: M.M. / RBS
Milija Miletić, foto: M.M. / RBS

– Konačno će biti završen studentski dom u Nišu čija je izgradnja započeta još 2009. godine. Bitno je da se taj dom što pre završi i da smeštaj bude pristupačan deci iz porodica sa niskim primanjima. Novi studentski dom će imati 400 ležaja, koliko i nedostaje u Studentskom centru u Nišu – rekao je Miletić.

Okvirnim sporazumom o zajmu odobren je zajam u iznosu od 32 miliona evra, izgradnja novog studentskog doma sa 400 kreveta u Nišu i novog studentskog doma sa 1000 kreveta u Beogradu.

Miletić je istakao da bez razvoja jugoistočne Srbije, nema ni razvoja Srbije i zahvalio se Vladi Republike Srbije na rekonstrukciji deonice koja spaja Malčansku petlju i Donju Vrežinu:

– Zahvalio bih se Vladi Republike Srbije koja je posle mojih apela omogućila da se rekonstruiše deonica između Malčanske petlje i Donje Vrežine, ova deonica je od izuzetnog značaja za građane Niša i okoline – zaključio je Miletić.

#Pročitajte i