30 godina sa vama i uz Vas - Vaša radio Bubamara Svrljig 96.5MHz

Objavljen prvi javni poziv za Meru 7 – ruralni turizam

Objavljen je Prvi javni poziv za IPARD podsticaje za investicije za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja. Rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je od 01. jula 2020. godine do 01. oktobra 2020. godine.

Visina podsticaja iznosi od 65 odsto.

Minimalni i maksimalni iznos povraćaja sredstava:
Minimalni iznos povraćaja sredstava je 5.000 EUR;
Maksimalni iznos povraćaja sredstava je 300.000 EUR;
Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom smeštajnih i ugostiteljskih objekata, kupovina nove mehanizacije i opreme vezano za predmetnu investiciju, uređenje pejzaža i unutrašnje putne mreže, razvoj turističkih rekreativnih aktivnosti, kao i opreme za obnovljive izvore energije.

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od približno 20.000.000 EUR, u skladu sa Pravilnikom i posebnim propisom koji uređuje raspodelu podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede http://www.minpolj.gov.rs, kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja http://uap.gov.rs/javni-pozivi-ipard/

#Pročitajte i

#Pratite nas