Mediji: Vanredni izbori mogući u septembru, Vučić kandidat za premijera

Vanredni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani već u septembru, saznaje „Blic“ nezvanično u vrhu Srpske napredne stranke. Rukovodstvo  održalo je danas sastanak kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić, rečeno je Tanjugu u toj stranci.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, arhiva
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, arhiva

ako navode pojedini mediji, na sastanku se razgovaralo o nedavnoj sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji.

„Novosti“ navode da je Vučić rekao da je SNS u Skupštini bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao narod.

„Novosti“ navode, pozivajući se na izvore iz SNS, da je Vučić rekao da je veoma razočaran ponašanjem socijalista, kao i da je bolje da odu u opoziciju, nego da im partijski i privatni interesi vode državu.

„Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama – ni zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara“, rekao je Vučić, kako prenosi list.

Glišić poručio SPS-u: Naprednjaci spremni da idu u opoziciju

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio je danas Socijalističkoj partiji Srbije da je njegovoj stranci dosta njihovog flertova sa opozicijom i „sedenja na dve stolice“, kao i da su naprednjaci spremni da idu u opoziciju, ali neće da budu deo političkog mešetarenja.

„Pošto Socijalistička partija Srbije nastavlja svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja opoziciji, obaveštavam ih da je SNS spremna danas da ide u opoziciju, ali da bude deo političkog mešetarenje neće nikada. Naša politika je ljubav i rad za Srbiju i naš narod, a ne fotelja po svaku cenu“, navodi Glišić u saopštenju.

On podseća da nije Vučić potpisao Briselski sporazum, ali, kako tvrdi, jeste najzaslužniji za povlačenje priznanja Kosova, što su, smatra, socijalisti sebi pripisivali kao zaslugu pripisivali sve vreme.

„Ako se rukovodite narodnom izrekom da umiljato jagnje dve ovce sisa, niti ste vi jagnje, a još manje smo mi ovca, Dosta je bilo vašeg sedenja na dve stolice“, poručio je Glišić.

Ružić: Nisu utemeljene kritike da SPS flertuje sa opozicijom

Ministar prosvete i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je danas za Radio-televiziju Vojvodine da ne vidi utemeljenje u kritikama da SPS flertuje sa opozicijom, koje su na račun njegove partije izneli Vučić i Glišić, i ocenio da je SPS uvek vodila državotvornu politiku.

„Mogu da potvrdim našu državotvornu orjentaciju uveren sam da će predsednici SNS-a i SPS-a Aleksandar Vučić i Ivica Dačić razgovarati o svemu. Ne vidim utemeljenje ovih kritika, smatram da je Aleksandar Vučić odneo pobedu za državu u parlamentu Srbije. SPS postoji 33 godine, a da flertujemo sa opozicijom, ne bi naš zajednički kandidat na predsedničkim izborima osvojio tako dominantnu pobedu“, rekao je Ružić u emisiji „Pravi ugao“.

Za stavove SPS-a o sankcijama Rusiji ili Kosovu i Metohiji, Ružić smatra da nisu populizam, već državna politika i, kako je dodao, „ne vidi da ti stavovi ne korespondiraju sa stavom države.

Ružić je dodao da „ovo kompleksno vreme“ i da Vučić ima najkorektnijeg i najiskrenijeg saveznika u Dačiću, sa kojim je zajedno radio i na potpisivanju Briselskog sporazuma i na otpriznavanju nezavisnosti Kosova.

Odbacio je tvrdnje da SPS ucenjuje naprednjake i Vučića i istakao da su svi poslanici SPS-a i Jedinstvene Srbije u skupštini glasali za Izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine.

„Ne treba podizati tenzije, država je u teškom trenutku i najlekovitije je da predsednici SNS-a i SPS-a razgovaraju na ovu temu, jer mislim da ovo šteti Srbiji“, ponovio je Ružić.

On je dodao da su izbori jedan od načina da se proveri podrška državnoj politici.

Orlić: Vučić i SNS stoje potpuno sami na braniku otadžbine

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da je skupštinska sednica na temu Kosova i Metohije jasno pokazala da predsednik Srbije i SNS „stoje – potpuno sami“ na „poslednjoj liniji odbrane“ u službi Srbije i srpskog naroda.

„Svi mi u Srpskoj naprednoj stranci svesni smo činjenice: da predsednik Aleksandar Vučić i naša stranka u svojoj isturenoj poziciji na braniku Otadžbine, toj poslednjoj liniji odbrane jedine države koje imamo i našeg naroda kom predano služimo, kao i uvek, stoje – potpuno sami. To nam je jasno odavno, a skupštinska sednica na temu Kosova i Metohije učinila je da bude samo još jasnije. Narod je video sve. I jedini je bio uz nas“, naveo je Orlić u saopštenju za javnost.

Vučić: Lažu da tražim aboliciju za sebe i svoju porodicu

Vučić odbacio je kao lažne navode koje je iznela predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM i savetnica u vladi privremenih prištinskih institucija Rada Trajković, da on traži aboliciju za sebe i svoju porodicu.

„Narode srpski, građani Srbije. Zapadni agent Rada Trajković kaže da tražim aboliciju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na KIM. Laže. Laže kao i svi oni u Skupštini koji su govorili sve one besmislice. Brani me taman kao i moji koalicioni partneri. Zato narode, samo da imate u vidu, moja porodica je ovde. Ostaće u Srbiji, kao i ja. Nikoga se ne plašimo jer ništa ukrali nismo. Krivi smo jer smo branili Srbiju, branimo Srbiju i branićemo Srbiju. Međusobno priznanje – sanjajte. Živela Srbija“, naveo je Vučić u video objavi na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Izvor: Tanjug, Blic, Novosti, RTV

#Pročitajte i