Evo kako će đaci ići u školu poslednje nedelje pred februarski raspust

Od ponedeljka 7. februara stariji osnovci i srednjoškolci će ići na nastavu podeljeni u dve grupe, dok će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ilustracija, škola, foto: pixabay.com
Ilustracija, škola, foto: pixabay.com

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 27. januara do 2. februara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 4935 (0.64%) obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 4.8%, navelo je Ministarstvo.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 87 (0.06%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 363 (0.9%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 143 (0.35%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Izvor: N.N.G. / Preuzeto: Blic

#Pročitajte i