Svrljiški srednjoškolci predsedniku Opštine predstavili svoje inovativne ideje

Učenici SSS ,,Dušan Trivunac Dragoš“ danas su prezentovali predsedniku opštine Svrljig Miroslavu Markoviću svoje ideje i projekte za unapređenje života na teritoriji svrljiške opštine. 

Srednjoškolci sa predsednikom, foto: RBS
Srednjoškolci sa predsednikom, foto: RBS

Oni su kroz prezentacije predočili šta je ono šta je potrebno mladima – kao što je projekat izgradnje biciklističke staze pored korita reke Svrljiški Timok, ali i druge projekte koji podstiču razvoj turizma pod nazivom ,,SvrljigTrip“ i sl. do projekata koji su bitni za unapređenje zaštite životne sredine sa akcentom na reciklažni proces prilikom prikupljanja smeća.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković pohvalio je učenike koji su se založili da svoje ideje pretoče u projekte i tako podstaknu da se što pre pokrenu novi projketi.

Marković je poručio da je izrađen projekat potpune rekonstrukcije leve i desne obale Svrljiškog Timoka, od plavog mosta do mostića kod naselja Saraj, te da je moguće razgovarati i naknadno dodati ideju srednjoškolaca koja podrazumeva izgradnju biciklističke staze u oba smera.

Predsednik se osvrnuo i na ostale ideje, pohvalio je zalaganje učenika koji su se svojski potrudili da pomognu razvoju turizma i poručio da je projekat reciklaže otpada veoma dobar, ali da još uvek nije izvodljivo realizovati ga zbog nedostatka mehanizacije, ali i ljudskih resursa.

#Pročitajte i