XI CORONA FREE FEST NIŠ 2020

„Najbezbedniji sajam na svetu“ – pod tim sloganom organizatori, City Marketing Centar promovišu ovogodišnji, jedanaesti Sajam automobila, koji će ljubiteljima četvorotočkaša automobile prikazati na drugačiji, jedinstven način, kroz virutuelnu turu. Prvi virtuelni Sajam automobila na Balkanu “XI CORONA FREE FEST NIŠ 2020” biće predstavljen od početka oktobra do kraja godine na oficijalnom sajtu „Auto Moto Festa“  SajamAutomobila.com.

Na ovu jedinstvenu ideju u Evropi došao je osnivač Sajma Oliver Paunović koji nije želeo da prekine tradiciju održavanja najveće privredno-turističke manifestacije na jugu Srbije.

„Posećenost Sajma automobila u Nišu je velika, za dane Auto Moto Festa kroz Halu Čair prođe oko 20.000 ljudi i nismo želeli da oni budu uskraćeni prilike da pogledaju najnovije modele svojih omiljenih brendova. Sa druge strane i distributerima je to jedinstvena prilika da prodajom automobila poboljšaju svoje ekonomsko stanje, a Gradu Nišu veliki potencijal jer se tih dana u naš grad nalaze svi vodeći svetski brendovi, ali i turisti okolnih gradova, istakao je Paunović.

Svi distributeri su se potrudili da za vreme trajanja Virtuelnog sajma po što povoljnijim uslovima izlože svoje modele. Organizatori sa druge strane očekuju veliki broj poseta i nadaju se da će ovaj virtuelni sajam od naredne godine postati prateći deo Sajma autmobila u Nišu.

„Na žalost zbog trenutne situacije bili smo prinuđeni da pribegnemo drugom rešenju, kako Niš ne bi ostao bez bilo kakvog obeležja Sajma automobila. Na kraju smo odlučili da umesto da prodavci automobila dođu u Halu Čair i predstave svoje modele, mi odemo u njihove salone, snimimo ih i uradimo virtuelnu turu, sa mogućnošću predstavljanja svih automobila koji se nalaze u salonima. Svi posetioci zvaničnog sajta sajamautomobila.com moći će jednim klikom da uđu u željeni salon, da odaberu određeni brend i da razgledaju njihovu ponudu“, kazao je menadžer Sajma automobila u Nišu Saša Đorđević.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski primila je organizatore i učesnike jedinstvene manifestacije iz sveta automobilizma.

„Drago mi je da je Sajam automobila i na ovakav način ostao da živi, s obzirom na to da nam je korona poremetila mnoge planove za ovu godinu. Ipak zahvaljujem organizatorima što su se dosetili da kroz virtuelnu turu zadrže ovaj sajam koji je postao brend grada Niša, jer se kroz Sajam automobila i dolaskom različitih brendova na jedan poseban način promoviše naš grad. Nadam se da naši sugrađani neće biti mnogo razočarani što neće moći da u velikoj hali svojim okom pogledaju svoje omiljene automobile, ali će za to sigurno biti prilike naredne godine. Mi ćemo se kao grad potruditi da naredne godine Sajam bude možda drugačiji od drugih“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Beogradska firma koja se već 20 godina bavi alternativnim, ekološki prihvatljivim gorivima, ali i električnim vozilima predstaviće se na virtuelnom Sajmu, a zahvaljujući dobroj saradnji sa organizatorima sajma pokloniće Gradu Nišu električni punjač. On će za desetak dana biti pušten u pogon i korisnicima elektronskih vozila dostupan za upotrebu.

Ponuda i na online sajmu će biti izuzetna. Distributeri najavljuju brojne popuste u danima održavanja virtuelnog sajma, neki su uz kupovinu vozila obezbedili i poklon zimske gume, a brojne  auto kuće organizovaće i probne vožnje za zainteresovane klijente.

Učešće su potvrdili: BMW,  Električna vozila ZhiDou, Fiat, Toyota, Citroen, Audi, Volkswagen, Škoda, Renault, Dacia, Nissan, Mazda, Hyundai i KIA.  Učestvovaće i brojni auto centri i servisi.

#Pročitajte i